Existentiele therapie / zingeving therapie

I believe that a different therapy must be constructed for each patient because each has a unique story.

~ Irvin D. Yalom

Tijdens existentiële therapie leer je meer over hoe je jezelf ervaart en hoe je naar de wereld kijkt. Hoe je denkt, voelt en doet over jezelf en in relatie tot anderen. Je leert ook over interne conflicten die hierbij kunnen ontstaan. Deze interne conflicten kunnen ontstaan door onderdrukte angsten of verlangens, door boodschappen van belangrijke personen zoals je ouders, door traumatische ervaringen en door het worstelen met het “zijn”. Het leven in een wereld zoals die is en je die ervaart.

 

Je leert wie je écht bent en kunt zijn en wat je het voor jou betekent om een zinvol leven te ervaren.

Thema’s die je mogelijk kunt herkennen:

  • Worsteling met eigen vrijheid, verantwoordelijkheid en keuzes maken

  • De confrontatie met eenzaamheid

  • Zoeken naar het doel of de zin van het leven  

  • Worsteling met motivatie en (gebrek aan) ambitie

  • De confrontatie met de dood en eventuele angst hiervoor

  • Verlangen naar onvervulde wensen

  • De confrontatie met het in de wereld zijn

Wil je je aanmelden of heb je andere vragen?

Onze diensten

Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie

 Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie wordt ook nog vaak cliëntgerichte of Rogeriaanse therapie genoemd. Het is een bewezen effectieve (evidence based) methode waarin de persoon centraal staat en waarbij de gesprekken gericht zijn op groei en ontwikkeling.

Emotion Focused therapy (EFT-i)

EFT-i staat voor Emotion Focused Therapy for individuals en is een therapievorm die gericht is op het verwerken van emoties en het ontwikkelen van een gezonde emotionele balans. Het doel is om meer inzicht te krijgen in gevoelens en emoties en om deze beter te kunnen uiten en reguleren. EFT-i wordt vaak toegepast bij psychologische behandelingen voor jongeren en volwassenen.

Hoogbegaafdheid

Wonderkinderen worden ze vaak genoemd, de hoogbegaafde alleskunners. Van die kinderen die op hun 12e de universiteit hebben doorlopen en hard op weg zijn om de ‘nieuwe Einstein’ te worden en ‘altijd’ sociaal-emotioneel achterlopen…